fredag 10 februari 2012

Stackars Fredrik.

Att pensionspengarna är slut är väl ingen nyhet. Det kan man väl inte lasta sittande regering för. År 2000 var jag på ett seminarie nere i Göteborg. Där visade de i en tabell att vi som är födda 1964 behöver jobba fram till 82 års ålder för att få ut en någorlunda, hyfsad månadslön i pension. Detta fick jag reda på för 12 år sedan. Så när nu Fredrik kommer med förslaget att jag ska gå i pension redan vid 75 år ser jag som en vinst. Orsaken är enkel, Vi blir för gamla. Pensionsystemet anskaffades en gång i tiden för att de kvinnor som blev så gamla som 65 år ej skulle behöva jobba de sista åren av sitt liv. 65 åriga kvinnor då (kan jämföras med de som blir ca: 90 år nu) var bara några få. Men nu blir ju nästan alla 65 år. Jag har hört att nuvarande pensionssystem skulle vara gjort av 40 talister för 40 talister. (om detta är sant vet jag ju inte) Men när alla 40 talister är ur tiden, så går pensionssystemet i konkurs. Så något måste göras.
Så vilket parti man än sympatiserar för, så måste man väl inse att detta är ett problem som måste åtgärdas. Titta i era oranga kuvär så förstår ni. Jag får som sjuksköterska ca: 3000 kr/mån om jag slutar vi 65 års ålder.
Så hacka inte på den som kommer med fakta, är min mening.
Å så till en glad nyhet. Björnarna på Skinflöjtens neturreservat har fått två ungar. En hona och en hane. Dessa har döpts till Reine och Mimmi, efter det populära paret i tv serien Tre kronor.