måndag 19 augusti 2013

Dret för 40 000 kronor stals i Eda

Bara en halv gödselplatta med dret finns kvar
Dret för 40 000 kronor stals under natten till söndag ifrån Owe Jonssons gård i Eda.
Det rör sej om ca 300 kubikmeter som är borta. Bara halva gödselplattan med dret är kvar.
Stölden är något av ett mysterium, då det krävs både frontlastare och lastbilar för att forsla bort dreten.
- Ja märkte inget. Säger Owe.
- Jag har sovrummet mot dreten, och har alltid fönstret öppet. Det är bara ca: 20 meter till dreten, men jag varken såg eller hörde något. Berättar Owe med stockad röst. Dreten består mest av gris- och kogödsel. Vad tjuvarna ska ha dreten till förstår varken polisen eller Owe. Inte heller Owes fru Kerstin förstår vad dreten ska användas till.
Polisens speciella Dretrotel är inkopplad på fallet. Även en dretinspektör från länsstyrelsen har kallats till gården. Dretinspektör Fadde Fis har tagit vissa prover på platsen. Dretpolis Hasse Flatulens säger att de har säkrat spår av både drettjuv och dret på platsen. Vilka dretspår de säkrat vill dretpolisen ej utala sej om.

Krister Kalv.

Namnet Lars tas bort och ersätts med Magnus

Ja. Namnet "Lars" har ju länge ansetts som både rasistiskt och stötande. Nu kommer det att bytas ut mot det mera könsneutrala "Magnus".
Lars är ju en kortform på latinets "Lauretius" som betyder "Den lagerkrönte" och det är just det som anses som både rasistiskt och stötande av många.
Från den 11 september 2013 kommer namnet att bytas mot "Magnus" som är latin och betyder "Stor".
Detta betyder att alla som heter Lars kommer att uppdateras hos skattemyndigheten till Magnus. Detta sker automatiskt och sköts helt av skattemyndigheten. Detta berör 234 150 män och 27 kvinnor i Sverige.
Detta innebär att personer som heter Lars-Magnus, i fortsättningen kommer att heta Magnus-Magnus, Lars-Erik blir Magnus-Erik, Clayton-Erik blir Magnus-Erik o.s.v.
Lars Adaktussons program får i fortsättningen heta "Adaktusson". Lasse Berghagen uppdateras till Mange Berghagen. Lars Winnerbäck till Magnus Winnerbäck. Sportjournalisten Patrik Ekwall kommer inte att beröras av några namnbyten.
Det har även förts diskussioner om att det högerextremistiska namnet "Glen" borde bytas ut mot det mera folkliberala namnet "Conny" men detta skulle innebära extrema merkostnader för Göteborgs stad.

Lars Larsson (Magnus Magnusson efter den 11 september).