söndag 21 juli 2013

Lam skogsvaktare misstänks för miljöbrott



En 43 årig lam skogvaktare från västvärmland misstänks för att ha tagit emot mutor från ett flertal jägare och sett mellan fingrarna när dessa har jagat varg. Fyra vargar saknas på det aktuella området men skogsvaktaren har inte sett något misstänkt. Han säger sej ha sett dem springa mot Norge.
Skogsvaktaren har varit lam från nacken och neråt sedan födseln. Han har jobbat åt skogsvårdsstyrelsen i 21 år och hittills varit prickfri och mycket omtyckt av arbetskamraterna.
- Han håller sej på sin kant och jobbar i det tysta. Säger en färgad arbetskamrat.
Hans fru brukar slänga av honom i skogen på väg till sitt arbete inom hemtjänsten och plocka upp honom på vägen hem. Hon är noga med att slänga av honom på olika platser varje dag. Men nu är han alltså misstänkt för ett par miljöbrott, bl.a så har man hittat ett par slaktplatser där man förmodar att skogsvaktaren har slaktat illegalt skjutna älgar, rådjur, fasaner, musslor och hjortar, som han sen sålt till tyskar. Skogsvaktaren har på senare tid köpt 2 st motorbåtar i miljonklassen och en svindyr höjdhoppsställning (En sån man har i Golden League) som värderats till ett par hundra tusen kronor. Skogsvaktaren hävdar att han köpt den för eget bruk.
Den 43 åriga skogsvaktaren nekar på samtliga punkter och säger att han tjänat ihop pengarna på att plocka bär och svamp och sålt. Något som Värmlands tingsrätt inte anser vara trovärdigt med tanke på skogsvaktarens handikapp.
Ärendet tas upp i Värmlands tingsrätt i början av september.

Foppa Toffel