söndag 14 april 2013

Våldsamma kravaller efter beslut om myggutrotning

Våldsamma kravaller utbröt i centrala Stockholm efter regeringens klartecken till utrotning av myggen i värmländska Deje.
"Mördare, mördare".Skrek demonstranterna i kör.
"Mygg har också rätt att leva" Skrek en man med ett par byxor som avslöjade lite väl mycket.

Både MV (Myggens Vänner), MLF (Mosquito Love Foundation) och RFSL (Riksförbundet För Sexuellt Likaberättigade) deltog i protesten.
"Varför ska man döda ett oskyldigt litet djur? Människorna i Deje måste väl tåla små stick? I Indien har de tigrar som äter folk, de sticks inte. Sa Myggens Vänners ordförande Dan Kondens.
"We must protect our mosquitous as if they were our children" Sa Mosquito Love Foundations grundare Gilbert Tray upprört.
"Vi på RFSL håller på män och kvinnors rätt att gifta sej med mygg, eller någon annan insekt. Man kan inte utrota någons sexuella partner" Små sjöng Diana Diuretika från RFSL.

Kravallerna urartade till ett riktigt kaos. Flertalet papperskorgar vältes. Sibylla servetter stacks i brand.
En man sågs skriva "Snopp" på en relativt ny Opel, men ångrade sej snabbt och försökte torka bort det med handflatan. Men han måste ha använt en "Permanet Marker" penna för det gick inte bort. Då sågs han låna en servett av en man i röd tunika som han spottade på (servetten alltså, inte tunikan) och torkade med, men inte heller detta fungerade. En man från RFSL som hade en flaska T-röd sågs komma till hjälp. Men inte ens med T-röd lyckades man få bort kluddet från Opeln. Det hela slutade med att "klottermannen" sågs skriva en lapp till ägaren av bilen med sitt telefonnummer på där han lovade att ersätta mannen för skadorna.

Efter kravallerna bjöds det på kaffe, saft och bulle på Hötorget. (det fanns glutenfria bullar för glutenallergiker och sockerfri saft för diabetiker). Det hela slutade med att alla sjöng "Lordis Hard Rock Hallelulja" stämmningsfullt.

Lotten Lagun