lördag 7 januari 2012

"Robotars snoppar är av plåt, andras är av fläsk"


Tiden går. Idag fyller min lilla klimp Axl Rose(nberg) 20 år. Klappen från Linda och Papi var en USB klaviatur, en självklar present då han går i sin faders fotspår och skapar egen musik. Hans "Epic Sax Guy" har fram till idag lyssnats på av 163 313 personer på YouTube (imponerande). När Axl var liten var han en matglad liten stump som åt allt som gavs till honom.
I efterhand har vi fått reda på att när kompisarna hos hans dagmamma ej gillade maten, petade de över det till Axls tallrik när dagmamman inte såg och så glufsade Axl i sej det.

En gång när han var extra hungrig frågade han sin mor:
 - Kan jag få ett mellanmål? - Nej, inte nu före maten, svarade hon.
- Kan jag inte få ett föremål då? frågade Axl igen.








Nu har han en egen klimp. Liam, vars små fötter är goa att klämma på.
När? Vilken ålder övergår små fötter från att vara goa, till att vara lite läskiga? Det är frågan. För visst är det så. Det är mysigt att gosa med småbarnsfötter, men inte med vuxnas.

Funderingarna idag är många. Tankarna går från de fattiga barnen utan skor, till den glamorösa utseendefixerade mediastyrda världen, där folk plastikopererar sej för att de tycker att de inte är nog snygga, eller inte duger som de är. Det är en viss skillnad mellan de tu världarna.

Tacka vet jag Vladimir Krutov. Han var naturligt snygg och begåvad han. Alltid på topp.


Vladimir Krutov. Naturligt snygg.

Att haka på nya trender.

I och med att en svensk datanörd uppfann fildelningsprogrammet försvann också större delen av lönsamheten i skivbranschen, vilket fick artisterna att söka sej nya vägar till inkomst. En del lät sej köpas av stora företag som pepsi (Mikael jackson) H&M (The Creeps) ON OFF (Dogge) m.m.
Nu syns en ny trend. Alkohol.
AC/DC, Whitesnake och Motörhead lanserar nu viner för att öka på inkomsterna. Jag fick min första flaska Motörhead (rött vin?) av min käre vän Erik. Först trodde jag att det skulle vara ett vin av tveksam kvalité som sålde enbart på namnet. Men där hade jag fel. Det smakade riktigt bra. Om Motörhead passar ihop med rödvin är en annan sak. Undrar om Lemmy och grabbarna sitter backstages och sippar vin? Njea.... tror inte det.
Under en vistelse på systembolaget i Kil nyligen, träffade jag en hårdrockskollega som sa att han hade fått en flaska Motörhead vodka i juleklapp. En mycket mera trolig backstagedryck för Motörhead. Efter en stunds funderande bestämde jag mej för att haka på trenden. Jag bollade ideér fram och tillbaka.
Vad kunde vara passande för mitt band Melönhead?
                                                                                                                                                               
Nu är den äntligen här!!!!