lördag 2 februari 2013

Kocken talar ut om tragedin med såsen

Efter tragedin med såsen har nu den helt anonyme kocken "Malcolm" valt att tala ut om vad som egentligen hände.
Han erkänner att han hade för bråttom när han skulle laga till vitvinssåsen.
"Det var en helt vanlig fredag". Berättar "Malcolm" med darrig röst.
" Jag hade lagat till en härlig rödspätta med små härliga King Edward potatisar till och skulle bara svänga ihop vitvinssåsen. En Norsk kund och hans fru hade beställt rödspättan, för det var det godaste de visste" Förklarar han med sprucken röst.
" Jag började med att smälta 100g smör, så långt gick allt bra. Men sen hällde jag i en flaska A Coroa....... Det, det skulle jag inte ha gjort" Gråter han.
"Malcolm" jobbar på den helt okända restauranten La Balle i Halmstad. Han har jobbat där i 15 år. Något liknande har han aldrig upplevt. "Efter fadäsen med vinet, struntade jag i allt. Jag struntade i timjan och lagerbladen. Jag tog två citroner istället för en. Sen söp jag mej full på Abraxas, ett amerikanskt vin från 2008 framtaget i Karlifonien, kostar 199 kr flaskan. Jag stal fyra flaskor från källaren och halsade. Sen sprang jag ut till bordet där norrmännen satt och skrek "Jaig aar en Spitfire" och började bomba deras bord med Kummin" Berättar han med stockad röst.
Efter denna händelse fick "Malcolm" sparken. Nu lever han på en helt okänd ort i södra Sverige och försörjer sej som prostituerad på deltid.

La Balle söker ny kock.

Henrik Hane