fredag 23 november 2012

Sensationell upptäckt av NASA. "Det finns liv på Mars"

Sonden Curiosity skickades till Mars med syftet att utforska den röda planeten.
Nu meddelar NASA:s forskargrupp i Kalifornien att man gjort en upptäckt av den större modellen.
När Curiosity började skicka ut bilder och data från 58 miljoner kilometers avstånd var det bilden till vänster som fångade forskarnas intresse.
Vad eller vem som fångats på bilden är forskarna oense om.
Några tror att det bara är en sten som liknar en tysk cykelturist medan andra säger att det rör sej om en levande flercellig organism.

Måste finnas vatten
Om det skulle röra sej om en tysk cykelturist så skulle det innebära att det finns vatten på mars. Ingen skulle nämligen orka cykla på Mars utan att ha tillgång till vatten. Man skulle torka ut skitfort.

Kan vara den saknade 43 åringen
En tredje teori är att det rör sej om den saknade 43 åringen Bengt Flagell från Haninge, som försvann ifrån sitt hem efter ett bråk med makan Lisbeth. Lisbeth hade enligt Bengt varit otrogen med Bengts arbetskompis Lars Lidman. Detta uppdagades under en pokerkväll. Bengt hade då blivit mycket upprörd och lämnade hemmet på parets gemensamma cykel. Om det visar sej att det är Bengt Flagell som fångats på bilden så är detta ett säkert bevis på att det finns vatten på Mars, ty Bengt är enligt Lisbeth tokig i björnbärssaft som spädes med just vatten.
Forskarna arbetar nu med att analysera bilderna för att kunna fastställa vilket märke det är på cykeln. Är det en Monark så är forskarna säkra på att det rör sej om Bengt Flagell. Resultatet av analyserna väntas komma i slutet av mars (månaden).

Lester Lister