tisdag 16 april 2013

Veckans porträtt. Tjatte.

Tjatte. En man, en bror, en anka.

   Tjatte blev känd för sin medverkan i Kalle Anka & Co den 17 oktober 1937 när han fick rollen som en av de tre busiga brorsönerna till Kalle Anka. Alltid var han tillsammans med sina bröder Knatte och Fnatte. Många filmer och tidningar har det blivit sedan dess. Men i början av nittiotalet hände något. Det blev tyst ifrån knattarna. Vad hände?
    Jag träffar Tjatte i baren på Grand hotel i stockholm. Där sitter han på en barstol med en whisky och en kopp kaffe.
Tjatte ler åt mej och ger mej en "high five".

   Vad var det som hände där i början av nittiotalet?
"Vi var tre berömda killar med hur mycket pengar som helst. Jobbet började bli tråkigt, det var roligare att festa. Fnatte ägnade sej mest åt brudar och snabba bilar och Knatte började festa, dricka och droga allt mer. Jag var väl den enda som ville fortsätta med serien men det var ju en trio de ville ha. Till slut fick vi sparken från Disney".
   Vad har du gjort sedan dess?
"Några småroller har det blivit. Ett kortare inhopp i Glamour, Celeb rehab med DR Drew. Jag hoppade även in som ersättare för Ace Frehley i Kiss under deras Australienturné 2001.

   Om saknaden efter brodern. 
2006 hände något som förändrade ditt liv. Vad var det som hände egentligen?
"Brorsan (Knatte) hade varit på Oscarsgalan. Han hade druckit kraftigt och rökt en del. Han var dum nog att ta bilen, körde alldeles för fort, av vägen och in i ett träd. Han avled direkt. Det blev väldigt tomt efter honom, vi var så tajta. Vi var helsyskon Knatte och jag. Fnatte och Fjatte har en annan pappa de, så vi är bara halvsyskon. Men vi har samma mamma. Ally Mc Clerk.

   Vem är Fjatte?
"Fjatte är Fnattes helbror. Han har inga skådespelartalanger och är inte speciellt lik oss andra.
Han jobbar som mäklare på Wallstreet. Ruskigt rik. Han dejtade Merryl Streep ett tag, men det sprack. Nu är ha singel och driver en ankdatingblogg. jag följer honom på Twitter, annars ses vi nästan aldrig.

  Om att vara öppet homosexuell anka.
"I övre tonåren var det riktigt jobbigt. Jag blev retad, slagen och utfryst. Jag hatade maj själv och hade i de mörkaste stunderna tankar på att ta mitt liv.

  Om tiden med Justin Timberlake.
"Destruktiv. Han var ju så mycket yngre än mej. Vi var inte bra för varandra helt enkelt. Jag Böganka och han flickidol, en ekvation som inte gick ihop. Vi fick hela tiden smyga med vår kärlek för våra karriärers skull.

 Men sedan hande något. Vad?
"Jag träffade Barba gay. Han hade ju blivit utfryst från resten av barba familjen p.g.a sin sexuella läggning. Han var ett vrak när jag träffade honom. Vi hjälpte varandra. Jag älskar honom så. Vi är gifta nu och letar efter en surrogatmamma som kan föda ett av våra barn.

  Blir det några fler Kalle Anka & Co filmer?
"Jag har fått förfrågan från Holywood. Men vi har svårt att hitta en ersättare till Knatte. Det har provfilmats med Charlie Sheen som Knatte, men det ser liksom lite konstigt ut.

  En sista fråga. Vad önskar du dej mest just nu?
"En Chicken Mc Nuggets och en stor Cola"


 Crystal Krääm,