lördag 21 september 2013

Svenska folksjukdomar del 3. Socialdemokrat.

Sosse är som att bära osynliga chinos
Att vara Socialdemokrat.
Socialdemokrat hör till sjukdomsgruppen, Socialist.
Att vara Socialdemokrat eller Sosse, som det ibland lite vårdslöst kallas är inget att skämmas över. Nästan 31 % av det Svenska folket lider av denna sjukdom. Det är nästan var tredje person. Socialdemokrat smittar inte genom beröring eller sexuell kontakt, som man felaktigt länge trodde. Socialdemokrat är en genetisk sjukdom som man föds med. Om någon av dina föräldrar är Socialdemokrat är det stor risk för att du också blir en. Om båda dina föräldrar är Socialdemokrat så är risken att bli drabbad nästan 100 %.
Att vara eller ha Socialdemokrat är en sjukdom som många lider av i det tysta. Det är inget man talar högt om.
Socialdemokrat påminner lite om Schizofreni. Man tänker lite annorlunda och har lite förvrängd verklighetsuppfattning. Men det är ett handikapp som inte syns på utsidan. Man kan alltså inte se vem som är Socialdemokrat. Gunnar Bratt från Grebbestad har lidit av denna sjukdom sedan han var barn. Han berättar att vara Sosse är ungefär som att bära osynliga Chinos. Sjuk fast utan utvändiga symtom.
Det finns inga bra botemedel mot Socialdemokrat. Man kan dock lindra symtomen med neuroleptika eller s.k. Bensodiazipiner. I USA har det gjorts vissa framsteg med ECT (electroconvulsive therapy) slarvigt kallad "Elchocksbehandling". Kraftig ström leds in i hjärnan så att du tappar allt minne. Detta fungerar bra tills minnet återvänder. KBT (kognitiv beteende terapi) är dock behandlingsformen som visat sig fungera bäst. En slags hjärntvätt.
Forskning bedrivs dock i att ta fram ett botemedel innan valet 2014.

Vill du vara med och stötta forskningen mot Socialdemokrati? sätt då in en slant på:
Sosse & Socialist fondens Pg- konto 5342- 6669.

Gunilla G:son Broms

(Om denna artikel ej får pris som årets mest provocerande, så är vi HV71). Reds. anm.