lördag 25 maj 2013

Förste huvudlösa att bestiga Mount Everest utan syrgas.

Den amerikanske trummisen och äventyraren Sydney Carrington (46)blev på onsdagskvällen den förste huvudlösa man att nå Mount Everest topp utan syrgas.
Sydney började sin resa med att vindsurfa över Stilla havet för att sedan åla sej genom Kina och avsluta med att bestiga "Världens tak".
Sydney blev av med huvudet i en spaljé relaterad fritidsolycka redan som tonåring och har efter det handlat huvudlöst. Han har t.ex spelat in en skiva med Sting, gått på en GES konsert, försökt att tämja en svan, varit gift med en fjällko, ollat ett lok i farten, spelat trummor i ett jazzband, head bangat till Nordman och Sissel Kyrkjebö, ätit grus m.m. Att sakna huvudet har varit ett stort handikapp för Sidney. Han har läs och skrivsvårigheter, nedsatt luktsinne, nedsatt syn och hörsel. Han är även färgblind och har väldiga problem med att byta däck på bilen. Nästa mål för Sydney är att bli den förste huvudlösa mannen i rymden. Han har kvalifikationerna för det och planerar att med NASAs hjälp komma upp till rymdstationen ISS någon gång under hösten 2015.


Romanov Tjajisimov

Tio tips för att göra vardagen mera spännande