torsdag 20 juni 2013

Spridningen av marint mode oroar


Journalist är inget yrke - det är en diagnos

Det brittiske psykot Clive Colander påstår att journalist inte är ett yrke utan en diagnos.
Detta skriver han i den amerikanska tidskriften Time.
Journalisters sjuka behov av att skvallra, skriva skit och gräva i andras olycka likställer han med diagnoser som OCD (Obsessive Compulsive Disorder), Paranoid schizofreni, Borderline, Difteri och Skurgumsknän.
Journalister är sjuka människor som borde läggas in på speciella sjukavdelningar där de kan KBT tränas till att bli friska T.ex taxichafförer, sjuksköterskor, droppställningsdesigners eller ornitologer.
Att ha en, som han kallar det KMD (Krosa Maia Disturbance) (Krösamaja störning på svenska), tar på krafterna och det är riktigt synd om dem och de behöver vård.
Journalister botas lättast med neuroleptika, ECT (Electro Convulsive Therapy)sk.elchocksbehandling eller KBT (Kognitiv beteende terapi) enl. Clive Colander.
Sjukdomen debuterar oftast redan i skolåldern när barnen kommer hem från skolan och berättar för sina föräldrar vad de varit med om under dagen. Senare i tonåren brukar personen bli sjukligt intresserad av vad andra, typ, grannen gör och skvallra om detta. Som någon slags omvänd narcissism, där man är helt ointresserad av sej själv och bara intresserad av vad andra gör, och andras liv, och sen skvallra om det. För att till slut söka in till journalisthögskolan.

Benedicte Svensson Klitt