söndag 14 juli 2013

MFMF dieten allt populärare

MFMF dieten, eller Mindre Färsk, Mer Fadd, som förkortningen står för blir allt mer populär.
Dieten går ut på att man i första hand väljer mat som gått ut i datum eller som man vet är gammal och fadd i smaken.
Gammal mat innehåller färre kalorier och smakar i bästa fall så illa att man kräks upp den igen. Riktiga fanatiker till MFMF dieten äter då upp den ytterligare en gång.
Många butiker så som IKA, CCCP och Peckås som tidigare har slarvat med bäst före datum och märkt om gammalt kött, jublar. Nu märker de bara köttet MFMF och säljer det till reducerat pris. Enligt Claude Magnus professor vid Karolinska institutet så är denna diet dretfarlig för bl.a barn och mindre djur, medans annhängare som Andreas Slagfeldt, som drivrer hälsositen "Kassdoktorn.se", och som även skrivit boken "Matevolutionen" framhåller dieten som framtidens botemedel mot fetma och överpopulation.
På Andreas Slagfeldts hälsosite"Kassdoktorn.se" kan man bl.a läsa om en man som gick ner 106 kg på bara två veckor för att slutligen gå bort helt.
Tv profilen och kampsportaren Paul O Robert tycker MFMF bara är för socitetsmänniskor som inte orkar träna och tycker att alla bara skulle äta Italiensk pasta. Han förespråkar dieten P (Pasta).
Många tror att MFMF bara är en trend och att den kommer att dö ut i takt med grisarna.

Humpfrey Nilsson.