måndag 27 maj 2013

Mittenextremister angrep både höger och vänsterextremister

   Den mittenexteremistiska organisationen Centraldemokraterna angrep under söndagskvällen både höger och vänsterextremister vid en demonstration mot kravallerna i Husby.
   Det var vid 21.00 tiden som den högerextremistiska organisationen Vit Valp gick till angrepp mot en grupp Husbybor som i protest mot regeringens dåliga satsningar på jobb åt unga hade tänt eld på en ny Toyota RAV 4 som bara hade gått ca: 1400 mil. Silvergrå. Hade bara ett litet stenskott i framrutan, men för övrigt i ett mycket bra skick. I tumulten som blev kom den vänsterextrema organisationen Hej Lenin och försvarade Husbyborna mot högerextremisterna.

   Det var då som mittenextremisterna Centraldemokraterna anföll de tu extremistorganisationerna Vit Valp och Hej Lenin. Hej Lenin hade även fått förstärkning av några personer i från Vag Vänster, som ligger lite mer åt höger i sin ideologi jämfört med Hej Lenin. Drygt 60 poliser kallades till platsen. Runt 01.00 på måndagsmorgonen hade kravallerna spridit sej och högerextrema gruppen HHL (Heil Höger Light) hade anslutit sej till tumulten. (HHL står lite till vänster om Vit Valp).

   Först vid ca: 03.00 tiden hade kravallerna lugnat ner sej. Då hade gruppen RIME (Rör Inte Min Extremist) kommit till platsen och gett sej på polisen som i sin tur hade häktat Husbyborna för skadegörelse och mordbrand. Husbyborna hade då tänt eld på ytterliggare en bil. En Ford Sierra 92:a. Jag tycker personligen inte att det kan räknas som skadegörelse, då den var riktigt ful och rostig. Ett riktigt vrak. Det hade väl gått bra om inte SOOV (Sierrans Opolitiska Opålitliga Vänner) hade dykt upp och skändat polisen och Vit Valp.

Fotnot: Centraldemokraterna är en mittenextremistisk grupp som står så centralt i sin politiska åskådning att de står mitt i mellan de två politiska blocken. De kan ej hålla med något parti om någonting. Så tajta imellan blocken är de.


Reidar Heiinjovaala