tisdag 7 maj 2013

Mårts nyförvärv knäckte vitryssen

Ja, det var ett par riktigt snygga par som Pär Mårts visade upp på måndagskvällen inför ett fullsatt Globen arena. Samtidigt som det klassiska i dem  består tas svängarna ut rejält både i former och uttryck. De kattiga bågformerna blir på Mårts ännu mera kattiga, detaljerna ännu mer framträdande och färgerna knalligare - nu även i regnbågens alla färger.
"Nu ser jag ju tydligt vad som sker på planen". Säger en taggad Mårts.
"I vår vågar Pär Mårts lite mer", säger Mikael Ärlehag, trendexpert på Synsam.
Pär Mårts nappade på Synsams annons där man kunde få synundersökningen gratis om man köpte sina glasögon där, och slog till med ett par Calvin Thompsson för 17 043 kr.
De gamla klassiska bågarna från VM i Riga 2006 hamnade av någon anledning under Pär Mårts altan sommaren 2011 och tillfogades större skada av ett grävlingpar som hade flyttat dit och fått en kull med ungar. Hela sex stycken faktiskt fyra honor och två hanar plus en unge som tyvärr var dödfödd. Enligt uppgifter till THM var det också en hanne.
Pär sköt dessa, under hösten med sin pumphagelbössa av märket Akkar Koratay där han sköt dem med patroner som även kallas slugs, en patron med en enda stor bly- eller stålprojektil, som används bland annat vid jakt på vildsvin. Dessa kulor kallas ofta för Brenneke-kulor (efter en känd tysk tillverkare). De orsakar stor köttförstöring, både genom storleken på sårkanalen och genom en svallvåg av blod som spränger det påskjutna villebrådets blodkärl och inre organ. Nästan hela grävlingfamiljen massakrerade han. Det var bara en lite unge som smet in på grannens tomt där det bor en gammal tant, som Pär är lite rädd för, så han tordes inte springa efter utan lät den löpa. De gamla klassiska bågarna från VM 2006 var så repiga att det inte gick att se liken efter grävlingfamiljen ens, även om man kröp in under altanen.
"Med dessa såg jag ju så bra att jag kunde dirigera grabbarna till en mycket bra insats mot ett lag som var förvånansvärt bra. Men inte ens Aleksander Lukasjenko har väl glasögon?" Skrockar Mårts.

Pavel Plåsteratron med en enda stor bly- eller stålprojektil, som används bland annat vid jakt på vildsvin. Dessa mjuka kulor kallas ofta Brenneke-kulor (efter en känd tysk tillverkare). De orsakar stor köttförstöring, både genom storleken på sårkanalen och genom en svallvåg av blod som spränger det påskjutna villebrådets blodkärl och inre organ.

en på sårkanalen och genom en svallvåg av blod som spränger det påskjutna villebrådets blodkärl och inre organ.