I dagens Aftonbladet står att läsa att man löper större risk att dö ung om man äter en portion rött kött varje dag. Min fråga blir då. Vem äter en portion rött kött varje dag? Vi svenskar har inte råd med det. vi är fem i familjen, snart sex.
Ca: 50 kr/kg x 7 = 350 kr x 52 = Ca: 18 200 kr/år.
Vi äter fisk, pankakor, pizza och kyckling ibland då och då. Studien är gjord av forskare vi Harvard universitetet i USA. De har följt 121 000 personer i 28 år. Den som åt en portion obearbetat rött kött per dag ökade risken med 13 procent. Och när det gäller bearbetat kött, som korv och bacon, var siffran högre – 20 procent. Men frågan är ändå: - hur har de fått ihop 121000 personer som äter en portion rött kött varje dag? Måste vara tjocka amerikaner. Inte svenskar.
Kunde de inte ha skickat lite av maten till de som inte har nån?